Raiffeisen stambena štedionica isplatila 220 posto više stambenih kredita

Bez autora
Aug 01 2011

U prvih šest mjeseci 2011. godine Raiffeisen stambena štedionica vratila je trend kreditiranja u okvire iz 2008 godine. Raiffeisen stambena štedionica izvijestila je kako je u prvoj polovici godine zabilježila porast od preko 220 posto u broju isplaćenih kredita u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a isplaćen iznos u kunama povećan je za čak 255 posto. To u apsolutnim brojkama čini rast s 23,40 milijuna kuna na 94,94 milijuna kuna u ukupnoj vrijednosti odobrenih kredita, odnosno povećanje s 21,09 milijuna kuna na 74,84 milijuna u ukupnom iznosu isplaćenih stambenih kredita. Raiffeisen stambena štedionica, kao lider u ovom financijskom segmentu, prepoznala je potrebe klijenata u ovom kriznom razdoblju značajno olakšavši uvjete kreditiranja kako bi im pomogla u rješavanju stambenih pitanja i potreba. Posebno me veseli što su klijenti uvidjeli prednosti stambene štednje i pogodnosti naših stambenih kredita uz nepromjenjivu kamatnu stopu, što u vrijeme financijske i ekonomske krize daje veliku dozu sigurnosti i neusporedivo manjeg rizika.

Raiffeisen stambena štedionica isplatila 220 posto više stambenih kreditaU prvih šest mjeseci 2011. godine Raiffeisen stambena štedionica vratila je trend kreditiranja u okvire iz 2008 godine.

Raiffeisen stambena štedionica izvijestila je kako je u prvoj polovici godine zabilježila porast od preko 220 posto u broju isplaćenih kredita u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a isplaćen iznos u kunama povećan je za čak 255 posto. To u apsolutnim brojkama čini rast s 23,40 milijuna kuna na 94,94 milijuna kuna u ukupnoj vrijednosti odobrenih kredita, odnosno povećanje s 21,09 milijuna kuna na 74,84 milijuna u ukupnom iznosu isplaćenih stambenih kredita.

''Raiffeisen stambena štedionica, kao lider u ovom financijskom segmentu, prepoznala je potrebe klijenata u ovom kriznom razdoblju značajno olakšavši uvjete kreditiranja kako bi im pomogla u rješavanju stambenih pitanja i potreba. Posebno me veseli što su klijenti uvidjeli prednosti stambene štednje i pogodnosti naših stambenih kredita uz nepromjenjivu kamatnu stopu, što u vrijeme financijske i ekonomske krize daje veliku dozu sigurnosti i neusporedivo manjeg rizika“, izjavio je Hans Christian Vallant, predsjednik Uprave Raiffeisen stambene štedionice u Hrvatskoj.

Broj sklopljenih štednih ugovora u prvih šest mjeseci 2011. godine na razini je istog razdoblja prošle godine, pa je tako zadržana razina od oko 13.000 novih ugovora. Zabilježen je minimalan rast u vrijednosti realiziranih ugovora od nešto više od 1 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik